vineri, 3 aprilie 2015

...sa pui suflet cand gatesti?

Stiu ca unii vor spune ca gatitul e pur si simplu un lucru pe care-l faci cumva pentru a trai. Este si dilema legata de viata si mancare: mancam ca sa traim sau traim ca sa mancam? Ei bine, eu cred ca ar trebui sa mancam ca sa traim. De ce zic asta? Pentru ca in general mie nu imi place sa fac risipa, indiferent despre ce este vorba, dar mai ales cand vine vorba de mancare, nu imi place cand se arunca mancarea.

De ce sa facem risipa cand:
- 300 de copii mor de foame in lume intr-o ora, conform unui studiu al organizatiei Salvati copiii;
-peste 900 de milioane de sufera de foame;
-cam 1,5 miliarde de oameni mananca mai mult decat au nevoie si arunca 30% din ceea ce cumpara?

Mi se par cam deplasate aceste lucruri si ar trebui cumva reglate. In timp ce unul nu are cu ce se hrani, altul manca si mai mult decat i-ar fi necesar, dar mai si arunca alimente care ar salva viata altor persoane din lume.

Acum si raspunsul intrebarii din titlul articolului: atunci cand pui suflet si mancarea gatita e delicioasa, gandeste-te ca tu ai mancat, te-ai saturat, dar cineva poate nu este la fel de bucuros ca tine. Imparte cu cei nevoiasi, nu arunca mancarea facuta in plus, mai ales ca atunci cand ai gatit, pe langa toate ingredientele ai presarat si putin suflet. 

Vegeta , baza pentru mancare este cunoscuta de noi datorita celebrului bucatar si a lansat o provocare: cauta un blogger oficial. 


Printre sarcinile noului blogger oficial Vegeta, va fi si o campanie in cadrul careia, alaturi de cativa voluntari va pune suflet pentru ca unii copii care au fost lasati intr-un centru de plasament sa aiba parte de o masa delicioasa.  Ar fi o onoare sa ma alatur celor de la Vegeta pentru a putea oferi si eu putin suflet. Cand totul vine din inima, nimic nu are margini, orizonturi. 

Lansez si o provocare si astept raspunsurile. De ce crezi ca se face risipa in lume, dar in acelasi timp se si moare de foame? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu